Reizen: Hong Kong citytrippen in 4 dagen

When in Hong Kong

Van eilandhoppen in de Filipijnen tot citytrippen in Hong Kong.
Tijdens onze reis door de Filipijnen wilden we er ook nog een ander land bij nemen en toen we zagen dat tickets naar Hong Kong goedkoop waren, aarzelden we niet. Hong Kong kan nu ook van onze lijst.

Hoe ga je van het vliegveld naar het centrum van Hong Kong

Een vlucht van Manilla naar Hong Kong duurt ongeveer 2 uur.
Met het openbaar vervoer naar het centrum gaan is eigenlijk heel eenvoudig, je hebt 2 mogelijkheden.
funfact: Hong Kong International Airport, ook wel bekend als Check Lap Kok, is gebouwd op een kunstmatig eiland.

Optie 1: Airport express

De Airport Express is de snelste en meest comfortabele manier om naar het stadscentrum te reizen (halte Central). De Airport Express is een trein die u in 24 minuten naar de halte Central brengt en vervolgens van Central naar uw bestemming rijdt. Je kan op het vliegveld een smartticket of een Octopus-kaart kopen net voordat je de trein opstapt. Een smart ticket is een normaal enkeltje en een Octopus-kaart is ook geldig voor de MTR (de metro). Omdat we van plan waren om met de metro te reizen, namen we een Octopus-kaart.

Optie 2: openbare bussen

De routes van de openbare bussen van en naar de luchthaven zijn eigenlijk nog steeds erg gemakkelijk te doen. Ze zijn redelijk comfortabel en erg goedkoop, het enige nadeel is dat het een tijdje duurt om naar het centrum te gaan. Zo duurt dezelfde route als met de airport express naar de halte “Central” 45 – 50 minuten.

Met de MTR rond Hong Kong

Omdat we niet veel tijd hadden om Hong Kong te verkennen, namen we heel veel de MTR. Dit werkt hetzelfde als elke metro die we kennen, ik moet toegeven dat het gemakkelijk is, dat zegt al veel als zelfs ik het gemakkelijk vind. Zoals eerder vermeld, kun je op de luchthaven een Octopus-kaart kopen, maar ook aan elke metrohalte met klantenservice. Er moet 50HK $ als voorschot betalen en vervolgens herladen zoals je wilt. Je kunt je kaart bij elke stop herladen, er staan ​​machines klaar waar je uw kaart moet op leggen en een bedrag moet kiezen. Je kunt bij elke halte ook een metrokaart krijgen of de app downloaden.

TIP: Wanneer je Hong Kong verlaat, kan je je kaart teruggeven aan de klantenservice of de luchthaven en krijg je uw aanbetaling van 50 HK $ terug en als er nog veel geld over is, krijgt je daar ook een deel van terug.

skyscrapers of Hong Kong

Wan Chai ons dagelijkse vertrekpunt

We verbleven 3 nachten in een mooi hotel “Kew Green Hotel Wanchai“, het hotel is te vinden in de wijk Wan Chai. We kozen dit hotel omdat het een goede startplek is om alles op onze lijst te kunnen bezichtigen. Wan Chai staat ook wel bekend als een uitgangsbuurt, dat hadden we de eerste avond al een beetje door. Wat ons opviel was dat er meer toeristen en expats waren dan de lokale bevolking. Misschien toeval omdat “Hong Kong Sevens” dit weekend is begonnen en die week was er ook een vrij groot Basketbal Toernooi. Hong Kong Sevens is een groot landelijk rugby toernooi waar teams 7 tegen 7 moeten spelen.

Ding Ding

Een local vertelde ons dat de tram of ‘Ding Ding’ één van de goedkoopste en meest ecologische vervoermiddelen is om door Hong Kong City te reizen. De tramrails gaan 30 km rond het eiland Hong Kong. Vanwege zijn iconische uiterlijk is het een zeer populaire toeristische attractie geworden, ook de lokale bevolking houdt van hun Ding Ding. Ik raad aan om een ​​paar stops te doen.

Hong Kong Ding Ding

Wat te doen in Hong Kong

Omdat we maar 3 nachten hadden, moesten we beslissen wat we zeker wilden zien, dus na wat opzoekwerk hebben we een lijst opgesteld die haalbaar zou zijn voor 3 nachten/ 4 dagen.

  • Tian Tan Boeddha / Ngong Ping / Po lin-klooster
  • Man mo tempel
  • Victoria Harbor
  • Wong Tai Sint-tempel
  • Kowloon ommuurde stad
  • Vogeltuin & bloemenmarkt
  • Dundas street / Ladies market
  • Sky 100 hongkong observatiedek
  • Victoria piek / skyterras

Ngong Ping-dorp, Tian Tan Buddha en Tian Tan-tempel

Je vindt deze 3 dingen op 1 locatie. Het dorp Ngong Ping is gebouwd op het Ngong Ping-plateau en is vrij nieuw. Het dorp werd gebouwd rond Tian Tan Buddha en de Tian Tan-tempel, zodat toeristen gemakkelijk toegang hadden tot winkels, cafés en eten. Ngong Ping is zo gebouwd dat het er heel traditioneel uitziet, maar niets is minder waar. Misschien een beetje teleurstellend als je hier kwam om iets authentieks te vinden. Hoe dan ook, het is gemakkelijk om een ​​ontmoetingsplaats te hebben als je elkaar een beetje kwijtraakt of gewoon even wil uitrusten.

Tian Tan Buddha (ook bekend als Big Buddha)

Big Buddha is een van de grootste toeristische attracties en symbolen van Hong Kong. Tian Tan Buddha is een zeer groot bronzen beeld van 34 meter hoog en sinds 1993 verrassend open voor het publiek. Het beeld is ook niet zo oud en toch zijn er veel religieuze bedevaarten uit heel Azië en dit gebeurt nog steeds elk jaar.

Tian Tan Buddha

Twelve Divine Generals (de twaalf goddelijke generaals)

Als je vanuit het dorp Ngong Ping naar de grote Boeddha vertrekt, passeer je de “Twelve Divine Generals” die in het Nederlands zijn vertaald als de twaalf goddelijke generaals. Elk standbeeld symboliseert een dier uit de Chinese horoscoop en vertegenwoordigt twee verschillende uren van de dag. Daarnaast vind je op de weg naar Big Buddha ook loslopende koeien, er staan ​​duidelijke bordjes om de koeien niet te voeren of aan te raken. Vergeet niet dat een dier nog steeds zijn eigen gedachten heeft. Je moet 269 trappen beklimmen om de top van Tian Tan Buddha te bereiken, eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op het eiland Lantau, de bergen rondom en in de verte de wolkenkrabbers van Hong Kong. De Boeddha is naar het noorden gericht, dit wordt vaak gezien als een bewaarder en beschermer.  Hoe groot en mooi het beeld is, als je niet naar binnen gaat, heb je het snel gezien.

Po-Lin (kostbare Lotus) klooster

Wat ooit een afgelegen en onbekende plek was, is dankzij de komst van de Grote Boeddha nu een populaire attractie voor toeristen. Het Po-lin-klooster heeft nog steeds veel aanbidders. Het kloostercomplex is gebouwd door 3 monniken en heeft 3 “grotere” Boeddhabeelden die het verleden, het heden en de toekomst presenteren. Hier vind je veel aanbidders die rondom wierook aansteken. Wij vonden dit persoonlijk veel interessanter dan de Grote Boeddha, het Po-lin klooster was veel rustiger, serener en mooier om rond te lopen.

Po-Lin (precious Lotus) Monastery

Hoe kom je bij het dorp Ngong Ping?

Er zijn verschillende manieren om het dorp te bereiken. Je neemt de MTR tot de halte Chung station uitgang B.
Vanaf hier kun je kiezen hoe je naar het dorp gaat, je kiest ervoor om met de kabelbaan te gaan of anders met de bus.
Kies je voor de bus? Vervolgens neem je “New Lantao bus 23” naar het centrum van Tung Chung, deze rit duurt ongeveer 45 minuten en dan moet je nog 10 minuten lopen. Deze rit kost je ongeveer 5 euro retour.
Als je de kabelbaan neemt, duurt deze rit 25 minuten. De prijzen variëren afhankelijk van de hut die u kiest.

Pro tip! Zoek online tickets voor de kabelbaan of vraag uw accommodatie of ze kortingen bieden, zo kan je hier tijd en geld besparen.

Zoals ik net zei is er een prijsverschil op de kabelbaan, je kunt kiezen voor een standaardcabine of een “Christal kabelhut. Met de optie Christal heb je een transparante cabine, 360 view en glazen bodem om alles onder jou te bezichtigen, je betaalt hier natuurlijk wel iets meer voor.

Christal cable car

christal cable car view

Man Mo tempel

Na een ochtend vol bezienswaardigheden en een lekkere lunch gingen we naar de volgende op onze lijst, de Man Mo-tempel. De Man Mo-tempel is één van de oudste tempels in Hong Kong en werd gebouwd in 1847. De tempel is opgedragen aan de Taoïstische God van Literatuur en God of War. Later zijn hier de iconische hoge gebouwen, winkels en cafés gekomen, wat de tempel een heel unieke uitstraling geeft in de stad. Je mag gratis naar binnen en de geur van wierook hangt er een speciale sfeer en mood

Man Mo temple

Hoe kom ik bij de Man Mo-tempel?

Met de MTR stap je uit bij ‘Sheung wan station’ uitgang A2, loop je door naar ‘Hiller street’ tot je op het kruispunt komt met ‘Queen’s road central’ even verder vind je een steegje met trappen ‘ladder street’ eens boven kom je automatisch de Man Mo-tempel tegen.

Tsm sha Tsui / Victoria Harbour

Als er één ding is dat mensen zeggen, dan is het dat je naar de zonsondergang in Victoria Harbour moet gaan kijken! En we geven die mensen geen ongelijk. Victoria Bay staat bekend om zijn epische panoramische uitzicht en is de op twee na grootste haven ter wereld. Het kan hier wat drukker worden maar dat valt eigenlijk redelijk goed mee, de boulevard is vrij lang zodat iedereen kan genieten van een prachtige zonsondergang. Terwijl je langs de promenade loopt, kom je “Avenue of stars” tegen, een deel van de balustrade vind je platen met handpalmen van beroemde Hong Kong-films en een standbeeld van Bruce Lee. Onze dag was zeker geslaagd en deed het goed ondanks het feit dat er die avond een basketbal evenement was, het niet te druk was in de stad.

Bruce Lee

Wong tai sin temple / Good wish Garden

De Sik Sik Yuen Wong Tai Sin-tempel is de beroemdste taoïstische Chinese tempel in Hong Kong. De tempel staat bekend om zijn waarzeggers en elke waarzegger heeft een eigen stand voordat je de tempel binnengaat. Voor de Wong Tai Sin-tempel vind je levensgrote Chinese horoscopen en alle twaalf zijn gericht op de tempel. De meeste gelovigen komen hier om te bidden en te knielen voor het altaar met wierook. De legende zegt dat toen een monnik éénmaal de verlichting bereikte en onsterfelijk werd, mensen sindsdien de monnik “Wong Tai Sin” hebben genoemd. Zo is de naam van de tempel ontstaan. Anderen bidden anders, ze zitten op hun knieën en schudden bamboecilinders gevuld met gelukspapier, dit worden ‘joss sticks’ genoemd. Als er ééntje valt, gebruik dat stuk papier dan om het in te wisselen voor een ander en ga dan naar een waarzegster. We vonden het prachtig om er zelf naar te kijken.

Good wish garden flock

Goodwish Garden

Naast de tempel vind je “Goodwish Garden”, een prachtige replica van paviljoens, bruggen en beekjes, rotsen en vijvers van het zomerpaleis in Beijing. Hoe mooi het ook is, hebben we er echt niet van genoten. Het was erg druk en dat nam de sfeer helemaal weg. Als je dit op internet opzoekt, denk je aan een rustige tuin met vissen en bloemen, maar niets is minder waar. Echt jammer want het is echt mooi maar mega druk. We waren hier voor 10 uur ‘s ochtends, maar we zagen van buitenaf dat er bussen met toeristen waren aangekomen, jammer!

Wong tai sin temple in Hong Kong

Good wish Garden

Hoe kom je bij de Wong Tai Sin-tempel en Goodwish Garden

Neem de MTR naar “wong tai sin station” Exit B2, als je buiten bent, dan zie je alle typische Chinese pilaren. Daar is het!

Kowloon ommuurd stadspark Hong Kong

Het park heeft een lange geschiedenis, maar in de jaren 80 werd de ommuurde stad Kowloon geassocieerd met misdaad. Hier moest je echt niet zijn, alles van drugsdeal tot prostitutie gebeurde hier. Zoveel donkere steegjes dat je hier echt niet alleen wil wandelen. De Chinese regering greep uiteindelijk in de jaren 90 in, vernietigde de omliggende stad en maakte er een heel mooi Chinees park van. Je merkt nauwelijks iets van wat hier 30 jaar geleden is gebeurd, nu komen mensen hier om te ontspannen en wat Tai chi te oefenen (van wat we hebben gezien). Hier komen kinderen spelen, maar ze leren hier ook de geschiedenis. We vonden het een hele mooie afwisseling naar iets rustigs na de drukte vanmorgen.

Kowloon walled city park  Kowloon walled city park in Hong Kong

Hoe kom je in de ommuurde stad Kowloon?

MTR naar ‘Lok fu’ station uitgang B. Ik denk dat je eigenlijk een bus van hier naar het park kunt nemen, maar dat deden we niet, we gingen te voet naar het park, we gebruikten Google Maps omdat het ongeveer 15 minuten wandelen was.

Vogeltuin en bloemenmarkt

De Bloemenmarkt is exclusief voor flora, de ene winkel of marktstand naast de andere, in alle soorten kleuren en geuren. Volgens een gids van “Best in Hong Kong een reisgids” boekje, was dit een must see, persoonlijk vonden we het mooi maar niet heel bijzonder. De Bird Garden of de Vogeltuin wordt genoemd is waar ze allerlei soorten vogels verkopen. We zijn grote dierenliefhebbers dus voor ons was dit een not done wandeling, je vindt allerlei papegaaien in een veel te kleine kooi. We voelden ons hier een beetje ongemakkelijk omdat ze onze gezichten met ontzag zagen en we rondliepen met camera’s.

Hoe kom je bij Bloemenmarkt en Vogeltuin?

Met MTR stap je uit bij “Prince Edward” afrit B1. Je zult een drukke straat moeten oversteken maar in de verte zie je al de bloemenmarkt.

Dundas straat

Liefhebbers van eten zullen hier graag heen gaan! Het is een straat vol met kleine eetgelegenheden die het beste streetfood van Hong Kong en andere Aziatische delicatessen serveren. Voed je ogen en buik! Als je ergens wilt zitten, loop dan gewoon één van de gebouwen in, waar je verschillende restaurants in de buurt van de liften vindt. We hebben het niet gemerkt omdat we de reclameborden buiten niet konden lezen.

Hoe komt u in Dundas Street

Neem de MTR naar “Mong Kok” afslag E2, loop rechtdoor en volg je neus (in het slechtste geval heb je googlemaps ;-))

Temple Street / avondmarkt

Ik raad je aan om Temple Street ‘s avonds te doen als het donker is, dan komen de typische en iconische neonlichten goed tot hun recht. Super plek om foto’s te maken, je vindt er zo veel op het internet. Als je van markten houdt, dan ben je hier aan het juiste adres, hier vindt je alles van vintage spullen en waarzeggers. Je kunt hier natuurlijk ook eten en drinken, maar wetende dat we het geweldig vonden om te zien maar we houden niet zo van markten.

Pro tip! Ze nemen de iconische foto met de neonlichten (die we niet hebben omdat we overdag zijn geweest) vanaf een parkeerplaats aan de overkant van de straat. Let op je spullen deze markt staat ook bekend om zakkenrollers.

Temple street Hong Kong

Sky 100 Hong Kong-Observation deck

Na het eten wilden we onze avond afsluiten met een mooi uitzicht. Dus gingen we naar het sky 100 Hong Kong-observatiedek. Dit is gevestigd in het hoogste gebouw van Hong Kong en je vindt het op de 100e verdieping van een winkelcentrum. Twee verdiepingen hoger bevindt zich het “Ritz-Carlton” hotel. Het winkelcentrum is goed voor high-end shopping te doen. Je neemt de lift en je bent binnen 60 seconden boven, als je me niet gelooft, is er een timer. Boven heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de hele stad! We waren per ongeluk 45 minuten voor sluitingstijd, maar dat viel reuze mee. Er waren toen niet zoveel mensen, dus we konden van het moment genieten.

Tip! We hebben vooraf kaartjes besteld, je kan dit bevragen bij uw accommodatie of door online te kijken, je kan hier wat geld op besparen en kan dan een “skip the line” -ticket bestellen

Sky 100 hong kong observation deck

Hoe kom je bij Sky 100?

Dit was wat lastiger dan we dachten. Neem de MTR naar “Kowloon station” exit C1. Je bent dan in de winkelcentra, hier moet je goed kijken naar de borden.  die hebben we gemist en dat was de reden waarom we laat waren.

Sky 100 hong kong

MTR-kaart gevolgd

Deze dag plannen was niet zo moeilijk, na een beetje onderzoek realiseerden we ons dat je de MTR gewoon kon volgen. We volgen de groene lijn van station Wong Tai Sin naar Tsim Sha Tsui, indien je meer tijd hebt kan je het zelfs te voet doen

hongkong-mtr-map

Victoria Peak / skyterras

De laatste dag en onze vlucht was ‘s avonds, dus we hadden nog 1 uitstap gepland voordat we vertrokken. We besloten om Victoria Peak en Sky Terrace te bezoeken. Maar toen we aankwamen hadden we zo’n lange wacht tijd niet verwacht! Gelukkig hebben we hier ook vooraf kaartjes voor besteld om dit te voorkomen, maar zo dachten de meeste mensen blijkbaar en konden we toch mee gaan aanschuiven. Na 1 uur in de hitte verplaatsten ze de rij onder de brug zodat we niet meer in de rij hoefden te staan ​​onder de zon. De “piektram” is op zichzelf al een attractie, hij lijkt op een oude Europese trein die naar de bergen vertrekt.

Tip: we hadden ons onderzoek niet goed gedaan, het leek erop dat dit niet de enigste manier was om naar boven te gaan, want je kon gewoon een bus nemen. Dit is minder druk dan met de tram, maar je kunt wel genieten van de rust. probeer om zo vroeg mogelijk naar hier te komen.

Victoria peak train

the-peak-tram-down_

Je kunt combitickets kopen en ook Madame Tuseau bezoeken, je vindt Madam Tuseau echt overal. Omdat we zo lang in de rij moesten staan, gingen we ineens zo snel mogelijk naar “Sky terrace”. Maar hier hadden we ook pech en stond er een superlange rij. We hebben toen besloten dit niet te doen. Spijtig want wat we al zagen zag er supermooi uit, we dronken een kopje koffie en genoten van het uitzicht dat we hadden en keerden terug.

Hoe geraak je bij Victoria peak?

Neem de MTR naar ‘Central station’ exit J2, aan de halte vind je al bordjes die je wegwijs maken naar de peak.

Hongkong in het kort

Hongkong was fantastisch! Ik had persoonlijk gedacht dat we bijna alles konden zien op ‘een weekend’ tijd maar ik was verkeerd. Je kan hier gemakkelijk een week rond lopen en dan nog heb je niet alles gezien. We hadden het gevoel dat we maar 1/3 van Hongkong hebben gezien. Eerlijk gezegd vonden we het hier toffer dan Singapore. Hongkong is niet van de goedkoopste maar dat wisten we al op voorhand. Maar als je een kleine moeite doet om wat opzoekwerk te doen en na te vragen kan dit best nog wel meevallen.
Op toeristische attracties kun je zeker besparen en zeker ook op eten en drinken, dus al bij al viel het reuze goed mee!
Wij hopen  hier ooit nog eens terug te komen en andere plekken en bezienswaardigheden te bezoeken!

Tot snel Hongkong!

XoXo

Deborah

 

 

Een reactie achterlaten