Reizen: Een Super fijne ski vakantie in La Joue du Loup, Le Dévoluy

Ski Dévoluy

Ik zou graag mijn allereerste skivakantie ooit met jullie willen delen, wat ook mijn eerste reis vóór 2019 was. We besloten in januari naar Le Dévoluy te gaan, en daar was ik behoorlijk nerveus over. Vroeger dacht ik dat een skivakantie voornamelijk bestond uit skiën en feesten, en rondhangen in de kou is nu niet mijn favoriete bezigheid.

Maar ik had het nog nooit eerder gedaan, dus ik dacht van wat kan het kwaad, is uiteindelijk toch een opwindende en nieuwe ervaring. De toeristen dienst van Le Dévoluy was zo vriendelijk om me te laten zien wat de Alpen allemaal te bieden hebben.

Blog Le Dévoluy

Le Dévoluy

Dévoluy is een gemeente in de regio Hautes-Alpes en heeft 2 skigebieden, La Joue du Loup en Super Dévoluy.
We verbleven in het eerste dorp, maar we bezochten regelmatig Super Dévoluy. Het is maar 15 minuten rijden met de auto, en als je redelijk kunt skiën, kun je via de sloppen van het ene dorp naar het andere gaan.
Samen hebben ze meer dan 100km pistes om te skiën, wat meer dan genoeg is, vooral voor een beginner zoals ik.
Het beste is dat het zich in het zuiden van Frankrijk bevindt, dus dat betekent dat er veel zon is! Wist je dat ze hier 360 dagen zonneschijn hebben, geweldig toch?

Houten chalet La Joue du Loup

La Joue du Loup

Letterlijk vertaald als “de wang van de wolf.” La Joue du Loup is een winterresort in Dévoluy Massif, in de Hautes-Alpes in de provincie van de Côte d’Azur.
Het dorp bestaat uit vrij “kleine” houten gebouwen, meer dan 100 chalets en winkels, bars en restaurants. Het dorp is redelijk “nieuw” en zeer gezinsvriendelijk! Hoewel de meeste accommodaties chalets zijn, verbleven we in een onlangs gerenoveerd appartement, Résidence Les Melezes. Het dorp La Joue du Loup is heel charmant met een klein dorpscentrum waar u een plaatselijke supermarkt, een bakker, een slagerij en verschillende plekken om te eten of te drinken vindt.
Hier vindt u kleine boetiekjes om te winkelen en leuke speeltuinen voor de kleintjes.

Eten en Drinken in La Joue du Loup

Ik heb voor het eerst raclette gegeten bij ‘au Patou’, dat is een soort kaas dat wordt gesmolten aan tafel. Je kan de kaas over charcuterie, patatjes, groentjes en brood laten glijden, superlekker!
Er zijn genoeg gezellige restaurants waar je terecht kan, je kan hier zelfs naar een snackbar gaan als je wilt!
Ik raad je wel aan om best even te reserveren, zeker als het hier hoogseizoen is.
Ik kan je al vertellen dat je (als je nog energie hebt) ‘s avonds niet zult vervelen, ze hebben hier een leuke bar L’inuit dat open is voor een late borrel.
Je kan hier ook terecht overdag voor een lekkere pannenkoek.
Er zou hier ook een kleine discotheek zijn dat open is tijdens het weekend en zeker tijdens hoogseizoen.
Ik heb deze niet gedaan omdat ik daar de energie niet meer voor had.

Super Dévoluy

Dit dorp is naar mijn mening anders, maar zeker niet op een slechte manier.
Het dorp bestaat uit hogere gebouwen met hier en daar een chalet.
De accommodaties in Super Dévoluy zijn een beetje “goedkoper”, maar de kans op een mooi uitzicht op de bergen is een stuk kleiner.
In Super Dévoluy vindt u veel studenten en jongere mensen, maar ook de ervaren skiërs zijn hier te vinden.
U vindt het hoofdgebouw van het dorp net voor de skipiste en daar vindt u ook alles. U zult supermarkten, verhuurmateriaal, restaurants, bars vinden en u kunt zelfs bowlen. De architect wilde alles onder één dak, wat in eerste instantie een beetje vreemd lijkt, maar als je erover nadenkt, is dit gemakkelijker en een goed idee geweest.
Over het algemeen is het dorp veel actiever dan La joue du Loup. En dat is superleuk voor sommige mensen, maar persoonlijk vind ik de rust en vrede van La joue du loup geweldig.

één van de ski pistes in Le Dévoluy

Leer skiën met Esi Dévoluy

De 2 dorpen bieden ski lessen voor degenen die nog nooit hebben geskied zoals ik. Je kunt al raden wat ik deed. Ik dacht nu dat ik hier toch ben kan ik het even goed ook leren. Zodat ik de volgende keer op ski-vakantie kan gaan en ik niet achter hoef te blijven.

Daniel was onze ski-instructeur, hij was erg geduldig en gaf ons duidelijke informatie. We leerden met de kinderen skiën, maar ik vond het helemaal niet erg, integendeel. Het motiveerde mij juist, als zij dat kunnen dan moet ik dat ook kunnen! Ik moet toegeven dat ik soms wel een beetje bang was.

Wist je dat de aanbevolen leeftijd om te leren skiën 6 jaar is, maar er zijn ook kinderen die al op 3-jarige leeftijd les krijgen, fantastisch!

Na een paar uur les zei Daniel dat ik de volgende keer al naar de bergen kon gaan, waar ik wel naar uitkijk. Ik zag wat foto’s van mensen die in de Alpen hebben geskied, gewoon prachtig

Mijn eerste val

Skiën in Le Dévoluy is leuk en kan door iedereen worden gedaan, ongeacht het niveau en de ervaring. Er zijn skipistes voor beginners, maar ook voor ervaren skiërs.
Ik was een beetje jaloers omdat er in de bergen een feestje gaande was, dus nog meer motivatie om te leren skiën!
De reden waarom ik tamelijk vaak in paniek raak, is omdat ik geen controle heb. Ik heb geleerd dat skiën iets doet dat tegen je karakter is, hoewel ik mijn best deed om gecontroleerd te skiën zoals ik geleerd had. Ik viel hoe dan ook. Helaas gebeurt dat zo, soms moet je het loslaten.
Het goede was dat de val geen pijn deed omdat het helemaal niet snel ging. Dit heeft een deel van mijn angst weggenomen.

Le Dévoluy biedt veel meer dan alleen maar skiën

De regio heeft vele leuke activiteiten buiten skiën, eten en drinken.
Hier zijn enkele activiteiten die we hebben gedaan:

  • Rijden met een hondenslee
  • Fietsen met een quad bike
  • Schapenboerderij Flouka Merino wol bezocht
  • Zonsondergang met een ski-scooter

Er is zelfs meer!

Helaas hadden we geen tijd om meer te doen. Maar er zijn genoeg keuzes.
Om je een idee te geven, bouwen ze momenteel aan een gloednieuw hotel met een compleet spa-complex. Het hotel zou deze zomer van 2019 moeten openen.
Als je als beginneling geen zin hebt om te gaan skiën, heb je genoeg alternatieven om te doen in Le Dévoluy en La joue du Loup.

Voor mij was het een geweldige ervaring en het doel van de toeristische dienst is zeker geslaagd!  Bedankt, nu kijk ik uit naar mijn volgende winteravontuur.
Ik zou nu weer op wintervakantie kunnen gaan, niet alleen om te skiën, maar ook om de regio te verkennen. Wat ik toen dacht was dat het alleen skiën en feesten was, maar dit is helemaal uit den boze nu. Bedankt team Le Dévoluy voor deze gedenkwaardige ervaring!

XoXo

Deborah

Een reactie achterlaten