Reizen: Kawasan watervallen in Cebu, alles wat je moet weten.

Het ervaren van de Kawasan-watervallen is als het ervaren van het paradijs, maar dan in het water! Sluit je ogen en stel je een reeks adembenemende watervallen met prachtig blauw, turquoise water voor.
Hoe kan het water er zo blauw uitzien? Dat is een beetje wetenschap.
Het turquoise water van Kawasan wordt mogelijk gemaakt door een grote hoeveelheid kalksteenafzettingen die overal in het gebied te vinden zijn.

Kawasan watervallen

Waar vind je de Kawasan watervallen?

De watervallen zijn te vinden ten zuiden van het eiland Cebu op de Filippijnen in de gemeente Badian, op ongeveer 130 km van de stad Cebu.
De Kawasan watervallen bestaan ​​uit een reeks watervallen die je gefascineerd houden!
Maar vanwege zijn immense schoonheid is het geen verrassing dat dit een zeer populaire toeristische attractie is. Het zijn de beroemdste watervallen van de Filippijnen.

inkom watervallen

Tip * Een goed moment om de drukte te verslaan, is om tijdens een doordeweekse dag te gaan en zo vroeg mogelijk te vertrekken.

Als je eenmaal bij de ingang bent, is het nog een korte maar gemakkelijke wandeling van 10 minuten en de ingang is 40 Php.

 

Drie verdiepen aan Cascades.

Het grote zwemgedeelte op de begane grond is nog maar het begin.
Als je vroeg bent, probeer dan van dit moment te genieten, maak wat foto’s en neem een ​​duik.
Zodra de mensen komen, kun je rustig naar de volgende verdieping lopen.
Je kunt hier ook zwemmen en genieten van een mooi uitzicht.
Weinig mensen komen op de derde verdieping, dus profiteer ervan.
Helaas ben ik niet tot daar geraakt, maar naar het schijnt zou er hier ook een super mooie waterval zijn.

Info bord

Verken Kawasan en ga canyoneeren

Canyoneren is hier een vrij populaire “sport”, maar als je er niet zo mee gekend bent, kan je het best met een ervaren persoon gaan.
Maak je maar geen zorgen want populaire toeristische attracties hebben altijd genoeg gidsen beschikbaar.
Je kan de kloven van het gebied verkennen door te wandelen, over de rotsen te glijden, over rotsen te klimmen om dan terug in het water te springen.
Natuurlijk heb je een paar dingen nodig, maar je kunt ze hier huren, zoals veiligheidshelmen, touwen en zelfs ‘schoenen’.
Je kunt een tour boeken vanuit Moalboal of eender welk dorp of je kunt ter plaatse beslissen of je dit wilt doen.

op ontdekking bij kawasan

Verblijf best een nacht in Moalboal als je een daguitstap naar Kawasan Falls wilt maken

Veel mensen verblijven in Moalboal (ten noorden van de watervallen) omdat het daar beter toegankelijk is om naar de watervallen te rijden.  Je kunt natuurlijk ook een bus nemen.
Het maakt niet uit, maar van Moalboal is het minder dan een uur rijden, want de Kawasan watervallen liggen slechts 26 km ten zuiden van Moalboal. Als je geen auto of scooter ter beschikking heeft, is dat geen probleem, aangezien bussen er dagelijks en elk half uur rijden.
Je betaalt slechts 20 php per persoon en deze stopt direct voor de deur.

turquoise hemels blauw water

TIPS!

  • Wanneer je langs het grotere zwemgedeelte naar de hogere verdieping loopt, is het het beste om geschikte schoenen te dragen, omdat je omhoog gaat en het pad glad kan worden.
    De weg naar boven kan soms steil zijn.
  • Neem uw eigen picknick mee. Er is een “restaurant” beschikbaar, maar het is een beetje duurder dan wanneer je je eigen eten meeneemt.
  • Ze hebben onlangs tafels en stoelen toegevoegd waar je voor moet betalen als je hier gaat zitten. Dit is pas sinds kort omdat ze gewend zijn om vrij te zijn of ruimte te gebruiken
  • Probeer zo vroeg mogelijk te komen om de drukte te vermijden, zelfs tijdens de werkdagen.
  • Als je wilt, kan je hier een nacht verblijven, dit zijn kamers boven het restaurant en kosten 800 tot 2000php , afhankelijk van het aantal mensen dat daar komt logeren.

Ik hoop dat je iets hebt aan de informatie die we hebben gedeeld, hoewel het hier toeristisch is, vind ik dat je dit zeker moet zien

Veel plezier en geniet van je tijd hier.

XoXo

Debo

2 thoughts on “Reizen: Kawasan watervallen in Cebu, alles wat je moet weten.

Een reactie achterlaten