Hotel: Amal Beach hotel, Bentota 3* Sri Lanka

Blog Amal beach hotel

Amal Beach hotel ligt aan het strand van Bentota in Sri Lanka, maar dat zou je niet denken als je de site betreedt.
De ingang is vrij bebost met veel palmbomen waardoor het lijkt alsof het hotel een beetje verborgen is.

Welkom bij Amal Beach hotel

We werden hartelijk ontvangen en omdat het regende kwam er zelf iemand van het personeel met een paraplu naar de deur van de auto.
We werden snel naar onze kamer geleid en het personeel zorgde voor de bagage omdat er geen lift was en we zaten op het tweede verdiep.

De kamer

We hadden een zeer ruime kamer met een tweepersoonsbed. Het bed was versierd met een muskietennet, maar op heel romantische manier gedaan, ik denk dat je je al snel realiseert dat het echt wel nodig hebt hier in Sri Lanka.
We hadden ook een grote kast met een kluis, een dressoir en een vrij grote tafel waar je comfortabel aan kon zitten.
Koffie en thee service was ook aanwezig en we kregen een gratis flesje water.
De aansluitingen waren hier handig. Deze waren universeel dus super handig om al mijn elektronica tegelijkertijd te kunnen opladen.
Het laatste leuke was dat we een klein terras hadden met uitzicht op het beboste ingang. Het terras was opgenomen in de gang, dus het was overdekt; niet slecht omdat het regende.

Slaapkamer amal beach hotel slaapkamer amal beach

De badkamer

Net als onze kamer, was de badkamer ook vrij groot. De badkamer was erg netjes en modern.
Zoals bij de meeste hotels, waren er was faciliteiten beschikbaar, schone handdoeken en een haardroger.
Er was ook een ECO-labelbericht waarin stond dat als je vindt dat je handdoek schoon genoeg is, je hem eenvoudig weer kunt ophangen.
Dit zodat je het opnieuw kunt gebruiken en ze de handdoeken niet meenemen, dus besparen ze water en vervuilen ze minder!
Er was zelf een muggenmachine dat je kon gebruiken, een leuk extraatje.

badkamer amal beach hotel badkamer

Het restaurant/Ontbijt ruimt

Toen we net aankwamen zagen wel al een viskraam, blijkbaar was dat voor het restaurant biedt elke dag verse vis aan en je kan kiezen welke vis je neemt!
Ik dacht dat er een kleine fontein achter de viskraam was. Maar bleek dat dit een klein water bassin was voor kreeft en krab.
Het bassin was groot genoeg, dus ze zaten zeker niet op elkaar.
En ook hier hetzelfde verhaal, als je krab of kreeft wilt, dan kan je hier ook voor kiezen. Verser dan dit zul je niet vinden!

Het restaurant bestaat uit de begane grond en 1 verdieping en op sommige avonden kan je op de begane grond pizza’s krijgen uit een bakstenen oven.
De meeste klanten eten het liefst op de eerste verdiep omdat je dan uitzicht hebt op de prachtige groene palmbomen en de zee.
Af en toe passeert er een trein, maar dat stoorde niet echt.
Op de eerste verdiep kan je steeds van een super mooie zonsondergang genieten.

Familierestaurant

Tijdens onze road trip in Sri Lanka hebben we regelmatig lokale buffetten afgeschuimd. Nu was het echt wel tijd om te eten in een fatsoenlijk restaurant.
Natuurlijk heb ik ook mijn eigen vis met aangepaste wijn gekozen (nu we toch bezig zijn doe ik het even goed!) Niet alleen zag het er geweldig uit, het smaakte ook geweldig!
Veel niet-gasten komen hier ook eten, zowel lokaal als toeristen. Je kan hier zelfs een reservering maken als u wilt blijven eten.
Blijkbaar is het een familie die het restaurant van het hotel runt.
Om af te sluiten gingen we naar de begane grond om wat te drinken aan de bar, die we vervolgens sloten (zoals we altijd doen).
We hadden een goede tijd met de barman die onze mooie anekdotes uit Sri Lanka vertelde.

Ontbijt

Op de begane grond is ook de ontbijtzaal, je kreeg een kaart en het was a la cart. Maak je geen zorgen als je iets niet lekker vindt, ze zijn hier zeker niet moeilijk als je iets van je keuze wilt veranderen ( een voorbeeld, je houdt niet van banaan en wil liever een appel).
Sommige eekhoorns bezochten ons ‘s ochtends, maar dat was omdat andere gasten de dieren voedden. Het is een open ruimte, zodat de eekhoorns ook weer weg konden gaan.

voorgerecht ontbijt

Het Domein

Amal Beach hotel is veel groten dan ik had verwacht. Er is ook privéstrand en via hier ken je op de treinsporen  komen.
Maar geen zorgen, er is een supervisor die de veiligheid van de gasten bewaakt.

inkom strand

Wat een prachtig strand! Ze zijn ingericht met een eigen touch door een strandbar waar je hapjes en drankjes kunt krijgen en met een paar boten om het te accentueren.
Je kunt ook wat materiaal uitlenen, zoals een bal of een bodyboard, super leuk omdat ik een beetje ban ben in de zee, ze is een beetje ruw.
Ook op het strand is er altijd iemand aanwezig van het hotel, als ze merkten dat er vreemde mannen waren dan vroegen ze hen vriendelijk om het strand te verlaten.

Strand Amal beach hotel

Spa tijd

Er is ook een spa beschikbaar. Ik wilde hier gebruik van maken maar helaas had ik niet genoeg tijd.
Er zijn verschillende soorten massages die ze aanbieden, ze hebben ook het beroemde bloemenbad en je kunt hier ook manicure en pedicure krijgen.
Je kunt hier ook een Ayurveda-kuur krijgen onder ‘medisch’ toezicht, pas op omdat je heel veel lekkers zult missen omdat ze een speciaal dieet voorschrijven en het doorgeven aan de chef-kok.
Ik moet toegeven dat ik niet weet of hier een zwembad is, dat dacht ik wel, maar ik dit echter niet bevestigen.

Samengevat

Ik moet toegeven dat het Amal Beach hotel beter was dan ik had verwacht!
Het hotel lijkt zeer goed onderhouden en ook erg schoon!
Het  personeel doet echt hun best om hun gasten blij te maken tijden hun verblijf. Ze trekken zelfs geen hotelgasten aan omdat het restaurant zo geweldig is en vers eten aanbiedt.
Ik sta ervan versteld dat het geen 4 sterren heeft. Ze proberen hun best te doen om ecologisch te zijn zoals met de was en ze ruimen hun strand op!
Dit hotel was een van mijn favorieten tijdens mijn reis in Sri Lanka

XoXo

Deborah

Een reactie achterlaten